Notices
Audio, Security, & Automotive Lighting Troubleshoot wiring problems and get equipment suggestions all in one place. Now expanded to include Automotive Lighting

Amplifier Problem?!

Old 09-04-2002, 05:07 PM
  #1  
RicerRay
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2002
Location: Daytona Beach, FL
Posts: 50
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Amplifier Problem?!

Ok I have 2 amps...one American Pro 2 channel for my subs and one Alpine (3552) 4 Channel for my components. I am making a box now so the subs are currently not in the car. So I am playing my components and they seem to "CRACK" when the bass in a song happens. And most 6x9s are loud for their size. I have Pioneer 3 ways front and back. For some reason I disconnect one of the rear 6x9s....and all of a sudden it is deeper bass. Vice versa it works the same way...but when I put the both together they crack!....:wtf: either that or I need to tweak something on my amplifier. There is a Fixed and VAR setting and a L+R Stereo Mono selector. then Hi pass low pass off....
Plz help thanks
RicerRay is offline  
Old 09-04-2002, 05:11 PM
  #2  
b00gers
 
b00gers's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: oakland, ca
Posts: 58,577
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

i dont get:

For some reason I disconnect one of the rear 6x9s....and all of a sudden it is deeper bass. Vice versa it works the same way...but when I put the both together they crack!

what do you mean when you put them back together?
__________________
.
b00gers is offline  
Old 09-04-2002, 05:15 PM
  #3  
RicerRay
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2002
Location: Daytona Beach, FL
Posts: 50
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

soo there are 4 channels the rears are on 3 and 4 and disconnect 3 and all of a sudden it is in full function. Then I reconnect it to the channel and its all ****ty bass...
RicerRay is offline  
Old 09-04-2002, 05:28 PM
  #4  
b00gers
 
b00gers's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: oakland, ca
Posts: 58,577
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

ahh i see now....


are you sure the wiring is done right....what OHM are those speakers? are you sure you didnt get the + and - mixed up?
__________________
.
b00gers is offline  
Old 09-04-2002, 07:17 PM
  #5  
RicerRay
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2002
Location: Daytona Beach, FL
Posts: 50
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Hmmmm the plus and minus....i didnt really think that mattered....cause either way they still play...
RicerRay is offline  
Old 09-05-2002, 11:46 AM
  #6  
93acuraviga
Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: land of the mormons and 3.2% beer...
Posts: 47
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

strange... do you have any hp/lp filters on your amp and/or deck???
93acuraviga is offline  
Old 09-05-2002, 01:24 PM
  #7  
ueb0258
Junior Member
 
Join Date: May 2002
Posts: 22
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I know it matters when it comes to subs as far as the + and -. You are either running in phase or out of phase. It will make a difference in sound of subs and if you have two wired differently then you will pretty much get not bass response out of them. This may also be the case with your 6X9's.
ueb0258 is offline  
Old 09-05-2002, 04:57 PM
  #8  
RicerRay
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2002
Location: Daytona Beach, FL
Posts: 50
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I think you are right ueb....and I have 3 preouts on my Pioneer Premier 740MP....and I can select HP/LP on my amp
RicerRay is offline  
Old 09-17-2002, 08:47 AM
  #9  
dlh1999
Runs with scissors.
 
Join Date: May 2002
Location: Oregon
Posts: 391
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I agree... one of the speakers is out of phase.
dlh1999 is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
emrysm
92+ Civic/EL & Del Sol
2
07-16-2004 09:51 PM
Mike Oxbigger
Accord
4
10-01-2003 07:41 PM
[hC]
Integra & 97-01 Integra Type-R
7
09-18-2002 08:24 AM


Quick Reply: Amplifier Problem?!


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: