Need help with Legend cruise control, please.
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Georgia
    Posts
    2

    Need help with 94 Legend cruise control, please.

    I have a 94 Legend with 74,000 miles on it. It has a cruise control problem that I need some help on.

    The 7.5 amp cruise control fuse is good. When I push the 'Cruise Control Power' button on the dash, the small power indicator light on the button does illuminate.

    When I attempt to engage the cruise control by pressing the 'SET' paddle switch on the steering wheel, the cruise control does NOT engage and the Cruise ON' light in the instrument cluster does NOT come on. I have not found any relay that is labeled as a cruise control relay.

    Anyone have any suggestions? Thanks in advance for any help.......
    Last edited by emmettray; 10-12-09 at 10:48 AM. Reason: Incomplete model description

  2. #2
    Member ari_one's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    219
    First question would be does your horn work (clock springs break on Legends pretty often)? There is quite a bit to the electrical works of the cruise control, you may want to look at the manual for an idea: http://www.atfinley.com/service/inde...&z=2690&r=0934 There are fuses too, the numbers in the manual may not be correct due to year.
    Parting out my Red and White 91 L Sedans (mostly type 'F', some type 'E'):

    Legend Parts: http://phoenix.craigslist.org/evl/pts/1617199221.html

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Georgia
    Posts
    2

    94 Legend cruise control

    Thanks for the very helpful advise. I referenced the manual and downloaded the cruise control schematics and troubleshooting guides. They were extremely helpful and I eventually identified the problem in the steering column slip ring. It was poorly grounded and following a readjustment, all the cruise control worked fine again.

    Nice work ari_one. Thanks again.

  4. #4
    Member ari_one's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    219
    Glad I could be of help.
    Parting out my Red and White 91 L Sedans (mostly type 'F', some type 'E'):

    Legend Parts: http://phoenix.craigslist.org/evl/pts/1617199221.html

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Honda and the Honda marquee are registered trademarks of the American Honda Motor Company, Inc. Neither American Honda Motor Company nor its subsidiaries or affiliates shall bear any responsibility for Honda-acura.net content, comments, or advertising. Honda-acura.net is not affiliated with American Honda Motor Company in any way. American Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse Honda-acura.net in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.